Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско и европейско кино на открито примамва жители и гости на Варна

Снимка: kvartala.liatnokino.com

Любим на варненци кинофестивал ще ги зарадва отново от 19 август до 5 септември. В рамките на „Лятно кино в квартала“ пред тях ще се разкрие богата палитра от късометражни и пълнометражни ленти на различни места в морската столица. Прожекциите ще са в Ботевата градинка, в кварталите  „Възраждане“, „Владиславово“, „Аспарухово“, „Чайка“, „Цветна градина“, „Виница“ и „Бриз“. 

Киномаратонът включва  няколко популярни нови български филма, сред които – „Завръщане“ на режисьора Ники Илиев, „Доза щастие“ на Яна Титова и Алек Алексиев и „В кръг“ на Стефан Командарев. Сред предложенията от европейското кино са френските „Такси 5“, „Ченгето от Белвил“, „Тази, която не съм“, „Без последна спирка“ (Великобритания, Франция), италианският "Любовна терапия“ и американският „Невъзможно бягство 2: Хадес“.

Прожекциите започват всяка вечер в 20:30 ч. с представяне на късометражен филм от колекцията на „Кинематограф.бг“, последван от основната лента за вечерта. Входът за всички желаещи е свободен. Важно е само да си донесат нещо за сядане, гарнирано с усмивка и добро настроение.

Проектът се финансира от фонд „Култура“ към Община Варна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

“Златен Кукерикон” за творци в областта на хумора и сатирата

На церемония Сатиричният театър “Алеко Константинов” ще връчи тази вечер наградите “Златен Кукерикон” за принос в развитието на изкуството на комедията и сатирата. С отличията в категориите “Млада надежда”, “Мъжка роля”, “Женска роля”, “Режисура”,..

публикувано на 07.04.24 в 06:00

Клас по рисуване с Кирил Манасиев организират в Чикаго

На 6 април, от 19:30 до 21:30 часа местно време, Културният център  „Българика“ в Чикаго ще домакинства клас по рисуване с българския художник Кирил Манасиев, съобщиха от центъра. По този повод във фейсбук страницата си те споделиха избрани картини на..

публикувано на 06.04.24 в 08:37

Ученици и преподаватели преведоха на италиански поезия на Петя Дубарова

Книга със стихове на Петя Дубарова излезе на италиански език в превод на деца и преподаватели от български училища в Италия. В превода участваха училищата "Асен и Илия Пейкови" в Рим и Флоренция, "Пейо Яворов" в Милано, "Родолюбие" в Неапол, "Капитан Петко..

публикувано на 04.04.24 в 11:57