Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова акция на недоволните граждани блокира Антикорупционната комисия

Снимка: БГНЕС

43-тият ден на антиправителствени протести започна в 8 часа с шествие от Орлов мост, което завърши с нова "блокада-изненада" пред сградата на Антикорупционната комисия. 

Недоволните настояха за среща с председателя на комисията, който е бившият главен прокурор Сотир Цацаров, за да му връчат оставката като председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Протестиращите залепиха надписи "Офис на Пеевски" върху фасадата на сградата.

"Всеки вносител на сигнал се превръща в мишена и жертва на мафията", казаха протестиращите и попречиха на служителите в сградата да влязат. След като не бяха допуснати в сградата, протестиращите се върнаха отново на "Орлов мост" .

Остават блокадите на трите ключови кръстовища в центъра на столицата - Орлов мост, булевард "Цар Освободител" и Ректората на Софийския университет.

Лагерът на Орлов мост е напълно възстановен, след като предишната вечер бурята нанесе щети на някои от палатките.

"Целта на протестните прояви е да пречат, затова няма да искаме разрешение за провеждането им" - така недоволните граждани отговориха на призива на Столичната община да се подават уведомления за протеста.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нидерландия провежда разследване за измами с обезщетения от България

Нидерландската служба за данъчно разузнаване и разследване (FIOD) отново разследва организирани измами със социални обезщетения от България, предаде БТА. Отделът "Социални обезщетения" е получил множество сигнали за лица, които неправомерно се..

публикувано на 17.04.24 в 16:05
Станимир Михайлов

Парламентът освободи управителя на Здравната каса

Парламентът освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов. Решението беше взето със 116 гласа "за", "против" - 56 от ПП-ДБ, без въздържали се. Предсрочното прекратяване мандата на Михайлов, гласувано заради..

публикувано на 17.04.24 в 15:42
Снимки: БТА, БГНЕС

Колко ще струва Великденската трапеза на българите тази година

Кажи ми какво имаш на масата, за да ти кажа какво празнуваш. Така шеговито може да погледнем на празничния календар на българина от миналото до днес. Истината е, че трапезата винаги е била много важен елемент от битуването и празнуването ни. Великден..

публикувано на 17.04.24 в 13:30