Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестите и контрапротестите в страната продължават

Снимка: БГНЕС

49-ти ден остават блокадите с палаткови лагери на ключови пътни артерии в София като форма на недоволство срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

За днес активисти на гражданско сдружение "Боец" са обявили протестна акция при откриването на третия лъч на столичното метро. Те планират да зададат въпроси на кметицата Йорданка Фандъкова, свързани с некачествените ремонти на инфраструктурата, обществените поръчки, презастрояването и др., предават репортерите на БНР.

Паралелно с протестите продължава подписка от контрапротестиращи, която се разпространява в социалните медии, за импийчмънт на президента Румен Радев. Към момента тя е събрала над 9 000 подписа, показва справка на "Радио България". Според контрапротестиращите президентът е наложил „хаос в отношенията между институциите“, "призовава народа за метеж" и е "за външна политика, отдалечаваща България от ЕС и от водещите партньорски страни в НАТО“.

Снощи протестно шествие с искане за оставка на правителството се проведе в Бургас. Двайсетината протестиращи приключиха шествието си в Морската градина на града, предаде БНР-Бургас.

Във Варна протестиращи обстрелваха с яйца местния офис на НФСБ, след като партията обяви, че дава на ГЕРБ принципната си подкрепа за внасяне на проекта за промени в Конституцията. От палатковия лагер пред общината съобщиха, че ще се включат в масовия протест в София на 2 септември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 18 април 2024 г.

В „България днес“ на 18 април, Световен ден на радиолюбителите, разговаряме с Виктор Маринов, отдаден на радиото от 1977 г., след това се спираме на конвенционалните форми на журналистиката и въпроса доколко те намират отклик у младата публика в контекста..

публикувано на 18.04.24 в 19:00

Жълт код за значими валежи за 6 области на Източна България

В четвъртък , 18 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Ще е облачно. Валежи сутринта ще има предимно в Източна България. Остава ветровито, с умерен, в Дунавската равнина – силен, студен северозападен вятър...

публикувано на 17.04.24 в 21:00
Калоян Гешев

Български седмокласник е трикратен шампион по скоростно смятане

Седмокласникът Калоян Гешев от столичното 125 СУ “Боян Пенев” стана трикратен шампион по скоростно смятане. Той спечели първо място на Олимпиадата по умствени изчисления, която се проведе онлайн. Калоян сърба 243 точки и така успя да отстрани..

публикувано на 17.04.24 в 17:43