Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско хоро се изви в Копенхаген

Снимка: mfa.bg

В центъра на датската столица Копенхаген, на площада пред община Фредериксберг (Frederiksberg), се изви голямо българско хоро. Красивата идея се реализира за шеста поредна година от Групата за народни танци „Дилмана“ (Копенхаген), която през 2020 г. чества 10 години от създаването си. Старт на събитието, което се състоя на 29 август, даде приветствието на посланика на България в Дания Светлан Стоев, съобщава българското Министерство на външните работи.

Под звуците на майсторските изпълнения на живо на оркестъра за българската народна музика «Орфей» на хорото се хванаха много сънародниции български фолклорни групи в Дания. 

Инициативата, която цели да покаже в Дания красотата на българската фолклорна музика и танци, бе планирана за май 2020 г., но бе отложена заради епидемиологичната ситуация в страната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Зелено движение" напуска ПП-ДБ

След широко допитване до членовете си партия "Зелено движение" напуска коалиция "Продължаваме промяната" – "Демократична България" и ще се яви на европейските и предсрочните парламентарни избори на 9 юни отделно. Предстои да бъде решено дали тя..

публикувано на 15.04.24 в 17:56

На кого и как се издава Синя карта на ЕС за право на работа в България?

Радио България като програма на БНР, излизаща на 11 езика, има аудитория, пръсната на шест континента. Част от нея е със специално отношение към страната ни и желае да научи повече за нейната история, култура, традиции и настояще, а друга – иска да..

публикувано на 15.04.24 в 12:10

34 градуса максимална температура в понеделник

В понеделник ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът от юг-югозапад ще се усили до умерен и с него дневните температури още ще се повишат. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София – 10°, а максималните – между 29° и 34°,..

публикувано на 14.04.24 в 18:30