Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев призова за незабавна оставка на правителството

Снимка: БГНЕС

„Опитът да се прокара нелепа, но угодна за статуквото Конституция със силата на парите и под заслона на полицейските щитове е престъпно посегателство над бъдещето на България. Парламентът продължава и опита с промени в Изборния кодекс да обезсмисли на практика машинното гласуване и да отвори възможности за опорочаване на всички следващи избори“. Това заяви в изявление президентът Румен Радев във връзка със събитията в България от последните дни. 

„Действията на управляващото мнозинство не само провокират гражданския мир. Те задълбочават кризата и превръщат България в заложник на собственото му политическо оцеляване“, посочи още Радев.

Той осъди употребеното срещу протестиращите полицейско насилие и призова и протестиращите, и органите на реда да запазят спокойствие и да не се подават на провокациите.

Протестът е единствено възможното действие срещу похищаването на българската демокрация. Дълг е на всеки български гражданин да каже "Не на насилието, репресиите и беззаконието!", подчерта президентът и настоя за незабавна и безусловна оставка на кабинета като единствен изход от кризата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30

Служебно ли е служебното правителство?

Наистина ли е служебно служебното правителство? Това е въпросът, който си задават българите след като предложеният за служебен премиер Димитър Главчев представи персоналния състав на кабинета, в който има явен реверанс към партиите от доскоро..

публикувано на 22.04.24 в 12:05