Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестна акция „Нека си вземем вещите“ пред 2 РПУ в София

Снимка: БГНЕС

В днешния 62-ри ден на протести в София с искане за оставка на правителството и главния прокурор участници в палатковите лагери в столицата ще се съберат от 12 до 17 часа пред столичното 2-ро Районно полицейско управление за акцията „Нека заедно да си вземем вещите, които бяха отнесени от окупационния лагер“. Няколкоседмичната палаткова блокада на кръстовището на Орлов мост беше прекратена  от полицията, която прибра палатките. Недоволните, чиито вещи са иззети, ще отидат пред управлението заедно с адвокатите си, съобщават репортерите на БНР.

Във вчерашната 61-ва протестна вечер в София недоволните проведоха традиционното си шествие, като за блокираха за час и половина движението на Орлов мост.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Леко повишаване на температурите в понеделник

През нощта от запад валежите временно ще спрат. В понеделник облачността ще бъде променлива, често намаляваща до предимно слънчево време. Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България – силен вятър от запад-северозапад...

публикувано на 21.04.24 в 18:30

Трима души получиха нови органи след трансплантация

Трима души получиха шанс за втори живот след донорска ситуация, осъществена от екип на “Пирогов” с координатор д-р Христо Христов, съобщиха от изпълнителната агенция “Медицински надзор“. Близките на изпаднал в мозъчна смърт петдесет и девет..

публикувано на 21.04.24 в 13:35

Лошо време за катерене на планински върхове

Условията за туризъм са добри само в по-ниските части на планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. По високите места условията остават зимни и се очаква времето да се влоши. Там има мъгла, ветровито е и температурите варират между минус 4 и..

публикувано на 21.04.24 в 10:11