Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протестиращите се готвят за второ „Велико народно въстание”

Снимка: БГНЕС

Организатори на протестите срещу правителството призовават за масово присъствие на планираната за 10 септември демонстрация пред бившия партиен дом на БКП в София, който сега се използва за нуждите на парламента. Демонстрацията ще премине под наслов второ „Велико народно въстание”. Организаторите се надяват то да премине спокойно и без насилие, ранени и арестувани, както се случи на първото „Велико народно въстание“ на 2 септември.

Без напрежение премина вчерашната 62-ра вечер на гражданското недоволство в столицата. Демонстрантите преминаха в традиционно шествие. Възловото кръстовище на Орлов мост бе блокирано за около 2 часа, съобщават репортерите на БНР.


Още от категорията

Парламентарна комисия ще ревизира управлението на Бойко Борисов

Депутатите одобриха създаването на Временна комисия за проверка на злоупотреби. Целта й е да направи проверка за злоупотреби при разходването на средства от управлението на Бойко Борисов, министерствата, държавните органи и държавните..

публикувано на 16.04.21 в 15:55

Парламентът прие оставката на правителството

След дълги процедурни спорове Народното събрание прие оставката на третото правителство ръководено от премиера Бойко Борисов. Решението бе взето със 156 гласа "за", без "против" и "въздържал се".  Депутатите от бившата управляваща партия..

публикувано на 16.04.21 в 12:59

Два случая на мутация на Covid-19 в Северна България

“При две жени в Северна България с британския вариант на Covid-19 е установена мутация, която е в началото на спайк протеина, това е протеинът на шипчето ”, информира на брифинг на здравните власти проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния..

публикувано на 16.04.21 в 12:03