Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите се готвят за второ „Велико народно въстание”

Снимка: БГНЕС

Организатори на протестите срещу правителството призовават за масово присъствие на планираната за 10 септември демонстрация пред бившия партиен дом на БКП в София, който сега се използва за нуждите на парламента. Демонстрацията ще премине под наслов второ „Велико народно въстание”. Организаторите се надяват то да премине спокойно и без насилие, ранени и арестувани, както се случи на първото „Велико народно въстание“ на 2 септември.

Без напрежение премина вчерашната 62-ра вечер на гражданското недоволство в столицата. Демонстрантите преминаха в традиционно шествие. Възловото кръстовище на Орлов мост бе блокирано за около 2 часа, съобщават репортерите на БНР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седмицата започва с по-ниски температури, по планините - валежи от сняг

През следващото денонощие от запад на изток ще премине бърз студен атмосферен фронт. Ще има валежи от дъжд, по високите полета на Западна България и планинските райони, през нощта примесен със сняг. На места в източната част от Северна България валежите..

публикувано на 24.03.24 в 19:05
Мария Габриел

Габриел оттегля кандидатурата си за премиер, ГЕРБ няма да подкрепи друг кабинет

Мария Габриел оттегля кандидатурата си за поста на премиер-министър от ГЕРБ, за което утре ще подаде заявление в Народното събрание. Това обяви на брифинг самата тя, като заяви, че ГЕРБ няма да участва в преговори за правителство с друг мандат. "Имаше..

публикувано на 24.03.24 в 15:33
ген. Съби Събев

Почина генерал Съби Събев - първият национален представител на България в НАТО

Почина генерал-майорът от резерва Съби Събев. От 1 октомври 2002 до 23 декември 2004 г. е той е първият национален военен представител на България в главната квартира на НАТО в Брюксел. "Днес България губи един убеден евроатлантик и непримирим застъпник за..

публикувано на 24.03.24 в 12:33