Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите се готвят за второ „Велико народно въстание”

Снимка: БГНЕС

Организатори на протестите срещу правителството призовават за масово присъствие на планираната за 10 септември демонстрация пред бившия партиен дом на БКП в София, който сега се използва за нуждите на парламента. Демонстрацията ще премине под наслов второ „Велико народно въстание”. Организаторите се надяват то да премине спокойно и без насилие, ранени и арестувани, както се случи на първото „Велико народно въстание“ на 2 септември.

Без напрежение премина вчерашната 62-ра вечер на гражданското недоволство в столицата. Демонстрантите преминаха в традиционно шествие. Възловото кръстовище на Орлов мост бе блокирано за около 2 часа, съобщават репортерите на БНР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Красотата на физиката представят с Ден на отворените врати във Физическия факултет на СУ

Забавни физични експерименти от всички области на физиката, демонстрации на методи за търсене на нови светове в Космоса, необходимите условия за да наречем една планета "близнак на Земята", среща с българските търсачи на екзопланети към катедра..

публикувано на 20.04.24 в 08:10
Христо Проданов

40 години от първото българско изкачване на Еверест

Тази година се навършват 40 години от първата българска експедиция за изкачване на най-високия връх на планетата – Еверест. На 20 април 1984 г. върхът е изкачен без кислородна маска от 41-годишния Христо Проданов по най-трудния западен склон. Той..

публикувано на 20.04.24 в 08:05

Велопоход в полза на страдащите от хемофилия се провежда в София, Пловдив и Варна

700 са българите, диагностицирани с хемофилия. От тях 100 са деца. Заболяването обикновено е наследствено, а препоръката към семействата е да изследват новородените си момченца още при раждането. Доскоро се смяташе, че само мъжете могат да бъдат..

публикувано на 20.04.24 в 06:35