Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

59 хиляди първокласници тръгват на училище

Снимка: БГНЕС

С хиляда по-малко в сравнение с м.г. ще бъдат първокласниците през новата учебна година. И на този 15 септември се запазва отрицателната тендеция от последните години за по-малко тръгващи на училище деца. Очаква се 59 хиляди първолаци днес да влязат в класните стаи.

Мерене на температурата, разделителни линии в коридорите, повече часове на открито, изолатори за учениците с вирусни симптоми, носене на маски в закритите помещения и по желание в класните стаи – тези мерки ще бъдат в сила в училищата заради епидемията от Covid-19.

“Всичките 2400 учебни заведения в цялата страна са готови за началото на учебната година”, заяви просветният министър Красимир Вълчев. Близо 300 от общо 700 хил. ученици ще започнат обучението си от вкъщи заради опасения за здравето.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В края на седмицата времето остава облачно и дъждовно

В петък , 19 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в София 1°. Облачността ще е значителна, с разкъсвания по поречието на Дунав. По обяд в Рило-Родопската област ще завали. Дъждът до вечерта ще обхване Южна България...

публикувано на 18.04.24 в 20:20

Рисковете за страната идват от образованието, демографията и здравеопазването

10 основни риска пред страната за идната декадапосочва националното експертно проучване, озаглавено "Десет години, десет риска пред България", предава БТА. "Влошаване на системата на образованието“ е водещият риск посочен от допитването...

публикувано на 18.04.24 в 19:50

България днес - 18 април 2024 г.

В „България днес“ на 18 април, Световен ден на радиолюбителите, разговаряме с Виктор Маринов, отдаден на радиото от 1977 г., след това се спираме на конвенционалните форми на журналистиката и въпроса доколко те намират отклик у младата публика в контекста..

публикувано на 18.04.24 в 19:00