Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

59 хиляди първокласници тръгват на училище

Снимка: БГНЕС

С хиляда по-малко в сравнение с м.г. ще бъдат първокласниците през новата учебна година. И на този 15 септември се запазва отрицателната тендеция от последните години за по-малко тръгващи на училище деца. Очаква се 59 хиляди първолаци днес да влязат в класните стаи.

Мерене на температурата, разделителни линии в коридорите, повече часове на открито, изолатори за учениците с вирусни симптоми, носене на маски в закритите помещения и по желание в класните стаи – тези мерки ще бъдат в сила в училищата заради епидемията от Covid-19.

“Всичките 2400 учебни заведения в цялата страна са готови за началото на учебната година”, заяви просветният министър Красимир Вълчев. Близо 300 от общо 700 хил. ученици ще започнат обучението си от вкъщи заради опасения за здравето.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Разрешения за работа на чужденци в България извън Синята карта

В отговор на слушателски въпрос в серия от публикации Радио България представя на своята многоезична аудитория документите, даващи право за пребиваване и работа в България на чужди граждани на трети страни. В предишния материал от поредицата..

публикувано на 22.04.24 в 10:25

Леко повишаване на температурите в понеделник

През нощта от запад валежите временно ще спрат. В понеделник облачността ще бъде променлива, често намаляваща до предимно слънчево време. Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България – силен вятър от запад-северозапад...

публикувано на 21.04.24 в 18:30

Трима души получиха нови органи след трансплантация

Трима души получиха шанс за втори живот след донорска ситуация, осъществена от екип на “Пирогов” с координатор д-р Христо Христов, съобщиха от изпълнителната агенция “Медицински надзор“. Близките на изпаднал в мозъчна смърт петдесет и девет..

публикувано на 21.04.24 в 13:35