Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакват се изненади на тазвечерния протест

Снимка: БГНЕС

Протестиращите ще изненадат управляващите днес на 70-ата си поредна демонстрация, обещаха организаторите снощи по време на традиционните си вече граждански изяви пред сградите на властта.

Шейсет и деветата протестна вечер с искания за оставките на правителството и на главния прокурор премина без инциденти и при слабо присъствие на полицията. Отново се проведе шествие до “Орлов мост” и блокиране на кръстовището, където се състоя импровизиран рок концерт. А докато се подготвяше обичайната вече прожекция на стената на бившия партиен дом майките на децата с увреждания от инициативата "Системата ни убива" пуснаха към небето бели хартиени фенери с буквите на думата “оставка”. "Фенерите са мечтите на децата ни, които се надяваме да не отлетят безцелно”, заяви пред БНР Илиана Маринова.

По време на протеста Арман Бабикян от “Отровното трио” коментира, че депутатите днес ще се опитат чрез удължаване на срока за доставка на машините за гласуване да върнат хартиените бюлетини и така да спечелят следващия вот с машинации.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започна строителството на ГКПП „Струмяни – Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт "Струмяни-Берово" между България и Република Северна Македония е вече в ход. Това стана ясно на информационна среща в Благоевград по стратегическия проект.  Инвестицията е на стойност..

публикувано на 26.03.24 в 19:20
 Калин Стоянов

Аерогарите са готови за влизане в Шенген по въздух

Вътрешният министър Калин Стоянов се увери на място в готовността на аерогарите за влизането на България в Шенген по въздух от 31 март. От тази дата всички граждани, които пристигат от държави членки на Шенген, няма да подлежат на паспортна проверка. Те ще..

публикувано на 26.03.24 в 17:48

INSAIT е сред водещите световни институти работещи над изкуствения интелект

Българският институт INSAIT направи исторически пробив с 16 статии на конференцията CVPR- най-цитираният форум за изкуствен интелект и компютърно зрение в света. Успехът нарежда страната сред първите десет в Европа, съобщи пресцентърът на Министерството на..

публикувано на 26.03.24 в 15:54