Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите атлети Теодор и Валентин Цветкови се впускат в маратон с благородна кауза

Снимка: архив

От 14-ти до 20-ти септември братята Теодор и Валентин Цветкови провеждат своя нов маратон с благородна кауза. В рамките на седем дни Теодор ще преплува 280 км., а Валентин ще пробяга 280 км. За спортната изява те са избрали езерото в Лесопарк Липник, с. Николово, Русе.

Каузата, зад която застават двамата атлети, е "Oбразование за всяко дете“ - кампания на УНИЦЕФ-България (UNICEF Bulgaria). Събраните средства ще се насочат към създаване на образователна платформа за деца с увреждания. Необходимата сума е 400 хил. лв, а дарение може да направи всеки чрез SMS на кратък номер 1021 или чрез профила на Теодор Цветков в социалните мрежи.

Младият плувец е сред рекордьорите на Гинес, след като преди години преплува 10 км в езеро с една ръка привързана към тялото. Надява се новата благотворителна кампания да бъде също толкова успешна, както и предходните. Преди три години той направи плувен маратон в подкрепа на жени, пострадали от рак на гърдата, след това насочи усилията си за събиране на средства за изграждане на плувен комплекс в Русе.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40