Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инциденти и трима пострадали полицаи на 76-ия антиправителствен протест

Снимка: БТА

Напрежение между протестиращи и полиция беляза третото Велико народно въстание, с което недоволните от властта поискаха за 76-и пореден ден оставките на правителството и на главния прокурор.

Протестът започна мирно и част от хората се насочиха към “Орлов мост”, където спряха движението, а повечето демонстранти се опитаха да отидат до храм-паметника “Св. Александър Невски” и до паметника на Незнайния воин. Жандармеристи с каски, палки и щитове обаче отказаха да ги пропуснат и така се стигна до инциденти с хвърляне на камъни, бомбички и бутилки по полицаите. Трима от униформените пострадаха и бяха откарани в болница.

Пред демонстрантите говори евродепутатът от Европейската зелена партия Даниел Фройд. Облечен с фланелка с надпис "Спрете корупцията", той призова българите да продължат битката си срещу корупцията и обеща да се бори заедно с тях.

Освен у нас, българи протестираха в Европа, в САЩ, в Австралия, както и в Сингапур, а сънародниците ни от Манхайм, Германия, изпратиха клип по случай националния ни празник с мотото “Защо протестирам”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спиране на валежите и пролетно слънце в сряда

В сряда , 24 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 9°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд над планините ще се заоблачи и на места ще превали.  Максималните температури ще са от 19 до 24°, в столицата 20°...

публикувано на 23.04.24 в 19:35

България днес - 23 април 2024 г.

В „България днес“ говорим предпразнично за цените у нас. Колко е поскъпнал живота в страната ни, защо 65% от работещите у нас не получават минималната сума от 1454 лева за издръжка на един човек според последните проучвания и колко ще ни струва..

публикувано на 23.04.24 в 19:00
Снимка: Генерално Консулство Ню Йорк

България, Турция и Сърбия представиха традициите си в Ню Йорк

На събитие, организирано от Генералните консулства на България, Турция и Сърбия в Ню Йорк, бяха представени културите, традициите и възможностите за туризъм в трите балкански държави. Празненството бе домакинствано от генералното консулство на..

публикувано на 23.04.24 в 16:17