Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 77-ия ден от протеста “Отровното трио” представи План за България

Снимка: БТА

За 77-а поредна вечер протестиращите с искания за оставките на правителството и на главния прокурор се събраха при сградите на властта. Както винаги гражданите се отправиха на шествие до “Орлов мост”, където блокираха кръстовището. Покрай стария парламент те бяха посрещнати от плътен полицейски кордон заради разигралите се ден по-рано сблъсъци около сградата.

На демонстрацията “Отровното трио” представи План за България, за да очертае пътя напред чрез идентифициране на нови идеи от свободни хора. Планът съдържа пет точки – спиране на кражбите, промяна и борба за справедливост, инвестиция в бъдещето на поколенията, икономически ръст, основан на научни изследвания, иновации и цифровизация, качество и ефективност на държавните институции.

За разлика от предходния ден, когато се състоя третото Велико народно въстание и се стигна до напрежение, протестът премина мирно. Край НДК пък беше организиран контрапротест на подкрепящите правителството, на който беше поискана оставката на президента Румен Радев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за силен вятър има за 13 области в Централна и Източна България

В четвъртък минималните температури в България ще са между 7° и 12°, в София 8°. До обяд ще е има разкъсана облачност до слънчево. Над Централна и Източна България облачността ще се увеличи до значителна и ще има валежи по места. Силен южен вятър ще носи..

публикувано на 27.03.24 в 20:05

Правителството определи авиопревозвачите за полети до Китай

Правителството назначи три български авиокомпании за превозвачи по международните въздушни линии между България и Китай. Авиокомпания "Компас Карго Еърлайнс" ще осъществява редовни товарни полети по линиите София-Шанхай-София, София-Джънджоу-София и..

публикувано на 27.03.24 в 16:41

Българите се тревожат за по-важни проблеми от политическата криза

Сред водещите проблеми на българите не са престъпността, имиграцията, жилищата, околната среда и климатичните промени, сочи представително проучване на Евробарометър от февруари 2024 г. За 2/3 от запитаните най-важните проблеми са „безработицата“ – 39% и..

публикувано на 27.03.24 в 15:23