Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден 78: Протестиращите обстрелваха централата на ДПС с яйца

Снимка: БГНЕС

За 78-а поредна вечер гражданите се събраха под прозорците на властта, за да поискат оставките на правителството и на главния прокурор. Този път те се отправиха по необичаен маршрут – към централата на ДПС на бул. “А. Стамболийски”, за да я замерват с яйца и с пликчета с бяла боя.

ДПС искат оставката на всички, обаче държат на главния каскет на републиката”, заяви адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио", оприличавайки сградата на "политическия дом на скрития съдружник на властта – депутата от ДПС Делян Пеевски". Както всяка вечер протестиращите блокираха и кръстовището на “Орлов мост”.

Междувременно протестите срещу властта попаднаха в полезрението на световните медии с два обширни материала на австрийската национална телевизия ORF и на EU Observer, пише БГНЕС. Според първата медия България е сравнително бедна държава в ЕС, в която корупцията е най-широко разпространена и малко на брой олигарски контролират големи части от икономиката. Второто издание пък изтъква, че след години състезание с Румъния страната ни официално е станала безспорен европейски шампион по корупция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обилни валежи се очакват във вторник – жълт код за 7 области в Западна България

Във вторник, 23 април, минималните температури в страната ще са между 6 и 11°, в София 7°. През деня ще е облачно и дъждовно. В Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще спират. Максималните температури ще са от 12 до 17°,..

публикувано на 22.04.24 в 20:05

Откриваме секции в 60 държави за изборите "2 в 1"

За изборите за български и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни, към този етап се планира да бъдат отворени секции в 60 държави, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви местата за..

публикувано на 22.04.24 в 15:08

"Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки" в Нов български университет

До 30 април във фоайето на софийския Нов български университет може да се разгледа изложбата "Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки". Експозицията включва 16 пана със снимки и детски рисунки...

публикувано на 22.04.24 в 14:23