Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев ще приветства студентите на Великотърновския университет

Снимка: uni-vt.bg

Президентът Румен Радев днес ще бъде почетен гост на тържественото откриване на новата учебна година във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”. Церемонията ще започне в 11,00 ч. пред паметника на Светите братя в старопрестолния град, а след това държавният глава ще приветства студентите, преподавателите и представителите на академичната общност. Предвижда се също така президентът Румен Радев и ректорът проф. Христо Бонджолов да открият кабинет за интерактивно обучение и за работа на студенти в неравностойно положение.

Близо 4 хил. първокурсници – бакалаври, магистри и докторанти, ще се присъединят към голямото семейство на Великотърновския университет, съобщават от висшето училище.

Заради епидемията от коронавирус не всички студенти в България ще бъдат посрещнати с академично тържество. В много университети учебната година ще започне с дистанционно обучение, а в други като УНСС ще се редуват присъствени с неприсъствени лекции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Христо Проданов

40 години от първото българско изкачване на Еверест

Тази година се навършват 40 години от първата българска експедиция за изкачване на най-високия връх на планетата – Еверест. На 20 април 1984 г. върхът е изкачен без кислородна маска от 41-годишния Христо Проданов по най-трудния западен склон. Той..

публикувано на 20.04.24 в 08:05

Велопоход в полза на страдащите от хемофилия се провежда в София, Пловдив и Варна

700 са българите, диагностицирани с хемофилия. От тях 100 са деца. Заболяването обикновено е наследствено, а препоръката към семействата е да изследват новородените си момченца още при раждането. Доскоро се смяташе, че само мъжете могат да бъдат..

публикувано на 20.04.24 в 06:35

Жълт код за обилни валежи е подаден за 7 области на юг и по Черноморието

В събота , 20 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в някои котловини на югоизток и до 0°, в София 2°. През деня на изток ще е облачно с валежи от дъжд, на места значителни. На запад до обяд ще има разкъсана облачност, после..

публикувано на 19.04.24 в 20:10