Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите: Не бива да очакваме Брюксел да уволни Бойко Борисов

Арман Бабикян
Снимка: БТА

"На дискусията за върховенството на закона в България в Европейския парламент се чуха много неприятни неща за България. Всъщност, това, което говорят площадите на страната. Но никой не бива да очаква, че Брюксел ще уволни Бойко Борисов вместо българите". Това каза в интервю за БНТ Арман Бабикян, един от организаторите на антиправителствените протести у нас от т.нар. Отровно трио.

„Ние искаме да има връзка между върховенството на закона и  харченето на парите за българите. Виждаме злоупотреби с еврофондовете“, подчерта Бабикян. На въпрос кой плаща на Отровното трио, той отговори, че на дарителска сметка граждани са превели около 100 хил. лева /над 51 хил. евро/, които се ползват основно за озвучаване.

От днес протестиращите се заканиха да започнат акции срещу офисите на партиите от управляващата коалиция, както и в местата за спортуване на премиера Бойко Борисов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00

Празничните събития за Деня на храбростта в гарнизоните в страната

Военнослужещи от различни гарнизони на страната ще проведат празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май по повод предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Гражданите ще могат да се запознаят с техниката и..

публикувано на 24.04.24 в 18:38