Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите: Не бива да очакваме Брюксел да уволни Бойко Борисов

Арман Бабикян
Снимка: БТА

"На дискусията за върховенството на закона в България в Европейския парламент се чуха много неприятни неща за България. Всъщност, това, което говорят площадите на страната. Но никой не бива да очаква, че Брюксел ще уволни Бойко Борисов вместо българите". Това каза в интервю за БНТ Арман Бабикян, един от организаторите на антиправителствените протести у нас от т.нар. Отровно трио.

„Ние искаме да има връзка между върховенството на закона и  харченето на парите за българите. Виждаме злоупотреби с еврофондовете“, подчерта Бабикян. На въпрос кой плаща на Отровното трио, той отговори, че на дарителска сметка граждани са превели около 100 хил. лева /над 51 хил. евро/, които се ползват основно за озвучаване.

От днес протестиращите се заканиха да започнат акции срещу офисите на партиите от управляващата коалиция, както и в местата за спортуване на премиера Бойко Борисов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обилни валежи се очакват във вторник – жълт код за 7 области в Западна България

Във вторник, 23 април, минималните температури в страната ще са между 6 и 11°, в София 7°. През деня ще е облачно и дъждовно. В Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще спират. Максималните температури ще са от 12 до 17°,..

публикувано на 22.04.24 в 20:05

България днес - 22 април 2024 г.

В "България днес" на 22 април говорим за европейската идентичност и българите – припознаваме ли се като част от общото европейско семейство. Връщаме се назад в историята, за разберем повече за чужденците в Хвърковатата чета на Георги Бенковски. Срещаме..

публикувано на 22.04.24 в 19:00

Откриваме секции в 60 държави за изборите "2 в 1"

За изборите за български и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни, към този етап се планира да бъдат отворени секции в 60 държави, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви местата за..

публикувано на 22.04.24 в 15:08