Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Севлиево отново се превръща в столица на тиквата с колоритен фест

Снимка: sevlievci.com

Всяка есен китният български град Севлиево е домакин на особено колоритен фестивал – Празникът на тиквата, който събира хиляди жители и гости в центъра на града. Тази година събитието е на 10 октомври и съвпада с традиционния есенен панаир.

Карвинг на открито /древно изкуство за придаване на разнообразен и привлекателен вид на храната/, кулинарна изложба, концерти, конкурс за най-голяма тиква са само част от забавленията, в които ще могат да се включат участниците и гостите на празника.

Общината организира много ателиета, тиквени изложби и дегустации на открито – на най-големия тиквеник.
В изложбата участват шеф готвачи на елитни заведения, фирми, колективи, които представят тиквени специалитети.“Тиквено парти” на площад „Свобода“ с участието на местни състави и гости ще подклажда тонуса на настроението. То ще бъде гарнирано с есенния аромат на традиционната кулинарна изложба, която определя най-добрите кулинарни творби за сезона.

Трескавата подготовка за XVI-тия тиквен фестивал в Севлиево започва още в петък, 9 октомври със забавно ателие, изложба “Тиквени цветни фантазии” и изложба под наслов „Тиква най-най“ и „Тиквени фантазии“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С 10% са се повишили цените на жилищата в България за година

През четвъртото тримесечие на 2023 г. цените на жилищата в България са се увеличили с 10.1% в сравнение с четвъртото тримесечие на 2022 г., като 10,5% е ръстът на цените на новите жилища, а 9,8% - на съществуващите. Това показват изнесени днес..

публикувано на 25.03.24 в 16:30

Кирил Петков: Споразумението е причината за провала на преговорите

Лидерите на ПП-ДБ все още не са излезли с официален коментар след решението на предложената за премиер от ГЕРБ Мария Габриел да се откаже от връчения ѝ мандат за съставяне на кабинет, която също така заяви, че ГЕРБ няма да подкрепи друг кабинет...

публикувано на 25.03.24 в 14:52

Мария Габриел оттегля от парламента кандидатурата си за премиер

Номинираната от ГЕРБ за премиерския пост Мария Габриел съобщи на брифинг в неделя, че се отказва от кандидатурата за премиер и в понеделник, 25 март, ще внесе в парламента декларация за отказ от връчения мандат. Според заявеното от Габриел, ГЕРБ няма да..

публикувано на 25.03.24 в 05:45