Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София си има трамвай със сто лица

Снимка: stolica.bg

От няколко дни столичани се заглеждат в едно любопитно транспортно средство – става дума за най-обикновен стар модел трамвай, движещ се по линия №11, но покрит с рисунките на … човешки лица. „Арт трамваят“ е изрисуван от уличния художник Алекси Иванов с идеята да провокира въображението на хората. Преобразяването на превозното средство продължило почти седмица. Графити артистът сам си е финансирал материалите.

"Нарекох го 100 лица, което е заиграване с думата столица.  Наистина нарисувах над сто лица върху трамвая – на хора с различен цвят на кожата, на музиканти, хора с увреждания, зъболекар, бояджии. Общо взето, всички, които олицетворяват обществото, в което живеем", заявява Алекси пред „Дневник“. Той признава, че не подписва творбите си, защото има разпознаваем стил. От три години Алекси живее в София и работи в магазин, за да изкарва прехраната си и да си купува бои, а трамваят със стоте лица, който радва малки и големи, е неговият първи по-сериозен проект.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Приключи срокът за регистрация на партиите за изборите

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в Централната избирателна комисия заявления за регистрация за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и/или за народни представители. Това предаде БТА, позовавайки се на..

публикувано на 24.04.24 в 18:28

Съвет ще координира политиките за българите в чужбина

Създава се Съвет за координация на политиките за българите зад граница. Това ще е постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет, реши на второ четене парламентът с промени в Закона за българите, живеещи извън България. Законопроектът..

публикувано на 24.04.24 в 13:10

В Европарламента се боят от руска намеса в българските избори на 9 юни

Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите избори на 9 юни. Това е записано в проекторезолюция на Европейската народна партия за руската намеса в предстоящите евроизбори и влиянието им върху ЕС. Резолюцията ще се гласувана в пленарна..

публикувано на 24.04.24 в 11:41