Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антиправителствените протести в България продължават

Снимка: БГНЕС

За тази вечер се планира 93-та вечер на антиправителствени протести в центъра на София под мотото „Нас не ни е страх“.

Снощи демонстрантите приветстваха гласуваната в Европейския парламент резолюция за върховенството на закона в България и продължаващото вече 3 месеца гражданско недоволство. Те продължават с исканията си, а именно оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев, въвеждане на изцяло машинно гласуване и съдебна реформа.
 
За повече от час протестиращите блокираха кръстовището на столичния Орлов мост. 

Лидерите на протестите окачествиха реакцията на Европейския парламент като "политически шамар" за премиера Бойко Борисов, а за гражданите – извоювано потвърждение за техните права. 

Словесен дуел между протестиращите и гражданка, недоволна от блокирането на кръстовището, сложи край на протестната акция, предаде репортерката ни Еленица Маринова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки" в Нов български университет

До 30 април във фоайето на софийския Нов български университет може да се разгледа изложбата "Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки". Експозицията включва 16 пана със снимки и детски рисунки...

публикувано на 22.04.24 в 14:23
Божана Славкова

Българска поетеса спечели конкурса "Mili Dueli"

Божана Славкова спечели най-големия международен поетичен конкурс "Mili Dueli", като тя е първият български автор, спечелил голямата награда. В 9-тото издание на конкурса участваха 711 автори от 104 страни, като трима българи достигнаха финалните..

публикувано на 22.04.24 в 11:04

Разрешения за работа на чужденци в България извън Синята карта

В отговор на слушателски въпрос в серия от публикации Радио България представя на своята многоезична аудитория документите, даващи право за пребиваване и работа в България на чужди граждани на трети страни. В предишния материал от поредицата..

публикувано на 22.04.24 в 10:25