Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фламенко звездата Давид Перес открива “Варна 2020”

Снимка: davidperezbailaor.com

Испанската фламенко звезда Давид Перес днес ще открие извънредното есенно издание на Европейския музикален фестивал “Варна 2020” във Фестивалния и конгресен център на града. Аплодираният в Европа и Азия фламенко танцьор ще представи спектакъла на чувствата “Пунтал”. Постановката навлиза в дълбочината на испанския танц и неговите основи – китарата, текстовете на песните и изразителността на движенията.

Всяко представление на “Пунтал” е различно, вълшебно и единствено, защото нашето душевно състояние е част от замисъла на спектакъла. Фламенкото е живо и ние, артистите, предаваме на хората в залата нашите радости, тъги, страсти”, казва в специално интервю за българската публика танцьорът.

Освен познатия на нашата публика Давид Перес на сцената ще излязат китаристът Мигел Перес и певецът Хавиер Ривера.


Още от категорията

Филм за алпиниста Боян Петров с награда от Тренто

Филмът "Отново съм тук" за големия български алпинист Боян Петров получи награда от 69-ото издание на фестивала в Тренто, Италия. Това са съобщили от екипа на филма, удостоен с приза за най-добър изследователски и приключенски филм...

публикувано на 10.05.21 в 15:41

Започна конкурсът за Националната награда “Христо Г. Данов”

Министерството на културата и община Пловдив обявиха началото на конкурса за Националната награда “Христо Г. Данов” за принос в българската книжовна култура. Наградата е учредена през 1999 г. по повод провеждането на европейския месец на..

публикувано на 09.05.21 в 11:05
Снимка: Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца

Великденско пътешествие във времето

100 години назад ни връща изложба с пролетни и великденски пощенски картички. Пътуването във времето се организира за поредна година от Регионална библиотека „Христо Ботев“ във Враца. Посетителите на любопитната експозиция могат да се разходят из стара..

публикувано на 27.04.21 в 11:07