Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фламенко звездата Давид Перес открива “Варна 2020”

Снимка: davidperezbailaor.com

Испанската фламенко звезда Давид Перес днес ще открие извънредното есенно издание на Европейския музикален фестивал “Варна 2020” във Фестивалния и конгресен център на града. Аплодираният в Европа и Азия фламенко танцьор ще представи спектакъла на чувствата “Пунтал”. Постановката навлиза в дълбочината на испанския танц и неговите основи – китарата, текстовете на песните и изразителността на движенията.

Всяко представление на “Пунтал” е различно, вълшебно и единствено, защото нашето душевно състояние е част от замисъла на спектакъла. Фламенкото е живо и ние, артистите, предаваме на хората в залата нашите радости, тъги, страсти”, казва в специално интервю за българската публика танцьорът.

Освен познатия на нашата публика Давид Перес на сцената ще излязат китаристът Мигел Перес и певецът Хавиер Ривера.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Сухо" на мексиканките Астрид Рондеро и Фернанда Валадес с голямата награда на СФФ

На церемония в Националния дворец на културата в София бяха връчени наградите на 28-ия Международен филмов фестивал "София Филм Фест".  Филмът "Сухо" на мексиканските режисьорки Астрид Рондеро и Фернанда Валадес спечели голямата награда на "София..

публикувано на 24.03.24 в 08:17

"От вестника до музея" – карикатурите от социализма, събрани в една изложба

Опит за реконструкция на карикатурния жанр в условията на тоталитарната система на управление в България между 1944 и 1989г. прави изложбата "От вестника до музея", която вече пети месец привлича посетители в Музея на изкуството от периода на..

публикувано на 23.03.24 в 03:55

Алек Попов вече е сред небесните класици

На 58 години си отиде писателят Алек Попов, съобщиха от Българската академия на науките (БАН). Авторът на "Мисия Лондон", "Черната кутия", "Митология на прехода", "Сестри Палавееви", "Мисия Туран" и др. произведения е починал на 22 март...

публикувано на 22.03.24 в 13:45