Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фламенко звездата Давид Перес открива “Варна 2020”

Снимка: davidperezbailaor.com

Испанската фламенко звезда Давид Перес днес ще открие извънредното есенно издание на Европейския музикален фестивал “Варна 2020” във Фестивалния и конгресен център на града. Аплодираният в Европа и Азия фламенко танцьор ще представи спектакъла на чувствата “Пунтал”. Постановката навлиза в дълбочината на испанския танц и неговите основи – китарата, текстовете на песните и изразителността на движенията.

Всяко представление на “Пунтал” е различно, вълшебно и единствено, защото нашето душевно състояние е част от замисъла на спектакъла. Фламенкото е живо и ние, артистите, предаваме на хората в залата нашите радости, тъги, страсти”, казва в специално интервю за българската публика танцьорът.

Освен познатия на нашата публика Давид Перес на сцената ще излязат китаристът Мигел Перес и певецът Хавиер Ривера.


Още от категорията

Изложба разкрива любовта в изкуството и красивото в живота

Експозиция, посветена на месеца на любовта, е подредена в столичната галерия „Оборище 5“. До 6 март могат да бъдат разгледани творби на световноизвестни модернисти, както и на едни от най-известните съвременни български автори като Греди Асса и Хубен..

публикувано на 14.02.21 в 11:40

Призив за даряване на книги в Международния ден на книгодаряването

Международният ден на книгодаряването (International Book Giving Day) ще бъде отбелязан днес с призив към компаниите и частните лица да дарят книги, съобщиха от асоциация „Българска книга“. „Акция „Книгодаряване“ е още един повод да подарим книга на..

публикувано на 14.02.21 в 09:10

Кодове на любовта чертаят пътя към вечността

Често между ограниченията на "така трябва", "не е възможно", "няма време" и други стереотипи забравяме да бъдем себе си и да разгърнем творческата си същност. Следваме определените архетипи и всяко отклонение към неизвестното създава усещането на..

публикувано на 14.02.21 в 07:15