Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фламенко звездата Давид Перес открива “Варна 2020”

Снимка: davidperezbailaor.com

Испанската фламенко звезда Давид Перес днес ще открие извънредното есенно издание на Европейския музикален фестивал “Варна 2020” във Фестивалния и конгресен център на града. Аплодираният в Европа и Азия фламенко танцьор ще представи спектакъла на чувствата “Пунтал”. Постановката навлиза в дълбочината на испанския танц и неговите основи – китарата, текстовете на песните и изразителността на движенията.

Всяко представление на “Пунтал” е различно, вълшебно и единствено, защото нашето душевно състояние е част от замисъла на спектакъла. Фламенкото е живо и ние, артистите, предаваме на хората в залата нашите радости, тъги, страсти”, казва в специално интервю за българската публика танцьорът.

Освен познатия на нашата публика Давид Перес на сцената ще излязат китаристът Мигел Перес и певецът Хавиер Ривера.


Още от категорията

Анастас Петров по време на репетиции със свои ученици

70 години от създаването на българското Държавно балетно училище

Днес отбелязваме 70 години от основаването в София на Държавно балетно училище (днес – Национално училище за танцово изкуство). То се открива по инициатива на основоположника на професионалния балет в България Анастас Петров със съдействието на руския..

публикувано на 05.02.21 в 06:15
Мария Бакалова и Саша Барън Коен в „Борат 2“

Българката Мария Бакалова с номинация за "Златен глобус"

Българската актриса Мария Бакалова намери място сред обявените днес номинации за тазгодишните награди "Златен глобус" . 24-годишната актриса е номинирана в категорията за главна женска роля в комедия или мюзикъл за играта си в „Борат 2“ . В..

публикувано на 03.02.21 в 16:29

6-годишно българче спечели конкурс за детска рисунка в Япония

Шестгодишната Йоана Аладжова от град Плевен спечели бронзов медал от 50-ия юбилеен Международен конкурс за детска рисунка в Токио, организиран от Фондацията за артобразование в Япония.  Йоана е удостоена за живописната й творба "Аз съм щастлива". Тя..

публикувано на 02.02.21 в 18:04