Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кейт Уинслет във филм за българска криптокралица

Кейт Уинслет
Снимка: архив

Кейт Уинслет ще играе във филм за измама с криптовалута OneCoin, зад която стои българката Ружа Игнатова. Лентата ще нищи придобилата печална известност афера за милиарди, която неотдавна разтърси финансовите среди и ще се опита да хвърли светлина върху механизмите на финансовата пирамида и личността на издирваната българка.

Проектът е с работно заглавие „Фалшификат“ (Fake). Сюжетът е по романа на Джен Макадам, в който авторката проследява участието си в схемата „Понци“ на OneCoin. Заедно със своето семейство и приятели Макадам инвестира 300 000 долара в OneCoin и съответно ги губи. По оценки на американските власти, с OneCoin са препрани поне 1,2 млрд. долара в над 20 държави. Мозъкът зад OneCoin е Ружа Игнатова, безуспешно издирвана от американското правосъдие вече повече от две години.

Ружа Игнатова
В образа на Макадам ще се превъплъти носителката на „Оскар“ Кейт Уинслет, която е и съпродуцент на филма, заедно със самата Макадам. Режисьор и сценарист ще бъде Скот З. Бърнс, който беше сценарист и на  филма „Заразяване“ (Contagion).

Съставил: Венета Николова





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София се открива “Алея на книгата”

От днес до 15 септември столичният булевард “Витоша” и паркът пред Националния дворец на културата се превръщат в огромна книжарница на открито. Поредното издание на “Алея на книгата”, организирано от Асоциация “Българска книга”, дава изява на 138..

публикувано на 09.09.24 в 06:00
Снимка: Facebook / Pavlina Bobotanova

Българските светини в Истанбул вдъхновяват художници от България и Турция

Изложбеният салон на българската Екзархия в Истанбул през тези дни е превърнат в голямо интернационално художествено ателие, в което си дават среща осем творци от България и Турция. Събира ги артсимпозиумът "Времето е в нас" под патронажа на Генералното..

публикувано на 06.09.24 в 15:55

Фестивал в Париж представя младото българско кино

Предстоят 4 вълнуващи прожекции на българско кино в Париж. От 10 до 13 септември във френската столица ще се проведе Фестивал на българското кино, а шестото му издание е под мото "По-силни заедно". "Н ие желаем тази година да покажем..

публикувано на 06.09.24 в 11:10