Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Няма нито един заразен с Covid-19 в български хотел

Снимка: Дарина Григорова

Няма нито един случай на заразяване с коронавирус в български хотел, съобщи Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели.

Според единната система за туристическа информация над 3,8 млн. туристи са пренощували в места за настаняване от януари до септември 2020 г., а от 15 юни, когато отпадна забраната за провеждане на организирани мероприятия, само в хотелите – членове на асоциацията са проведени общо над 800 събития. От организацията подчертават, че липсата на дори едно огнище на зараза в хотел е показателна за сериозността, с която хотелиерите се отнасят към опасността и мерките, които са предприели за безопасността на гостите си, предаде БТА.


Още от категорията

Крос-поход разкрива прелестите на Русенското поломие

Крос-похoдът „Русенско Поломие 2021“ привлича любители на спорта и туризма в съботния ден /2 октомври/. 10-километровото трасе е с кръгов маршрут по поречието на реките Русенски Лом, Черни Лом и в малък участък на Бели Лом – врязани живописно във..

публикувано на 02.10.21 в 10:10

Ржана планина – място, в което се влюбваш

Потънал в прегръдката на малко познатата Ржана планина, манастирът „Рождество Богородично“ мълви опазено средновековно предание. А църквата му – със седемте олтара, превърнати в седем параклиса и посветени на седем български светци, няма подобна по..

публикувано на 02.10.21 в 10:05

Качеството в обслужването се дължи на инвестицията в служителите

Каква е формулата за успех в туризма по време на пандемия? За мнозина хотелиери това се оказа трудна задача с много неизвестни, на фона на непрекъснато променяща епидемиологична картина. Други обаче, благодарение на своята находчивост в управлението и..

публикувано на 27.09.21 в 13:28