Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антиправителственият протест репетира „Велико народно въстание - 5“

Снимка: БГНЕС

В 99-тия ден на антиправителствените протести в България, преди насроченото за 16 октомври - „Велико народно въстание - 5“ оставката на премиера и главния прокурор поискаха и студенти. Те се събират на акция пред Ректората на Софийския университет.

Без напрежение премина 98-та вечер на недоволството в София. Шествие от Съдебната палата на инициативата „Провосъдие за всеки“ с искане за оставката на главния обвинител и съделна реформа се вля в антиправителствения митинг в центъра на столицата.

Протестиращи от Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец за поредна вечер поискаха оставката на правителството и главния прокурор пред паметника „Майка България“ във Велико Търново. Те коментираха, че все повече се увеличават абсурдите в управлението на страната и затова акциите продължават, предаде БНР.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В петиция до столичния кмет “За Земята” настоява за свързани и безопасни велоалеи

Екологичното сдружение “За Земята” ще връчи през следващата седмица петиция на столичния кмет Васил Терзиев за обезопасени кръстовища и целогодишна поддръжка на велоалеите. Под предложенията за велосипедното придвижване в града са се подписали над 5..

публикувано на 13.04.24 в 10:38
Снимка: Фейсбук / Група за спасяване с кучета към ПСС при БЧК

В Банско провеждат Международен обучителен курс за спасителни кучета

Над 30 водачи на спасителни кучета и инструктори работят на терен в ски зоната над Банско, в рамките на Международен обучителен курс за спасителни кучета от 10 до 14 април. На официалната си Фейсбук страница Община Банско съобщава, че те тренират..

публикувано на 13.04.24 в 10:10

Ботаническата градина в София кани на "Пролетни срещи с растенията"

На 13 април, когато България за първи път отбелязва Международния ден за признателност към растенията, Ботаническата градина на БАН в София отваря врати за 23-то издание на "Пролетни срещи с растенията", информират организаторите. Инициативата,..

публикувано на 13.04.24 в 06:25