Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал за свободен театър промотира независимото изкуство

Снимка: @ACTFESTIVALBG


В събота, 17 октомври, започва 10-ият юбилеен Фестивал за свободен театър в София. Идеята на събитието е да промотира независимото сценично изкуство. Тази година негова централна тема ще бъде вечният конфликт ЕГОСИСТЕМА/ЕКОСИСТЕМА. 
В дните до 24 октомври публиката ще избира между 10 български спектакъла, 1 международна копродукция и 6 чуждестранни представления в над 10 алтернативни театрални локации.
Проектът се финансира от Министерството на културата и общината с подкрепа на Френския институт в България и Гьоте-Институт България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български килими във Париж – културна дипломация в действие /Снимки/

Културният институт на България в Париж грее в цветове. За първи път автентични български килими от 19-и и 20-и век са представени във френската столица. Колоритната експозицията в галерията на БКИ е озаглавена "История в цветове. 350..

публикувано на 19.04.24 в 16:36

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25