Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на отбраната под прицела на протестиращите

Снимка: БТА

За тази вечер в центъра на София е предвиден 104-ият протест с искания за оставките на премиера Бойко Борисов и цялото правителство, както и на главния прокурор Иван Гешев.

По време на снощната протестна акция срещу управляващите яйца и домати полетяха по сградата на Министерството на отбраната. Повод за това послужи репликата на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов към протестиращ "Ти ли си народът, бе?!". 

„Да, Каракачанов, всеки един от нас е народът!“, репликира адвокат Николай Хаджигенов от инициаторите на протестите – „Отровното трио“. Участниците в протеста носеха и детски играчки - самолетчета, иронизирайки сделката за купуване на изтребителите F-16.

По традиция Орлов мост беше блокиран за около час, предаде репортерката ни Светослава Кузманова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимки: БТА, БГНЕС

Колко ще струва Великденската трапеза на българите тази година

Кажи ми какво имаш на масата, за да ти кажа какво празнуваш. Така шеговито може да погледнем на празничния календар на българина от миналото до днес. Истината е, че трапезата винаги е била много важен елемент от битуването и празнуването ни. Великден..

публикувано на 17.04.24 в 13:30

Стигматизирани ли са децата аутисти в България?

По света заболяванията от аутистичния спектър растат в геометрична прогресия. България не прави изключение в това отношение. И ако преди повече от десетилетие едно на 10 000 деца по света е било диагностицирано с аутизъм, то в наши дни средно 1 от 70..

публикувано на 17.04.24 в 11:05

Българите не са сред ентусиастите за евровота и очакват ЕС да защитава мира

Уморени от продължаващата трета година политическа криза с безкрайно повторение на парламентарни избори, българите не са ентусиазирани от евроизборите. Готовността им да участват в тях е по-ниска спрямо 2019 г. Това нарежда страната до Естония като..

публикувано на 17.04.24 в 08:52