Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестите срещу управлението в България продължават

Снимка: БГНЕС

За тази вечер от 18.00 ч. е планиран протест пред Съдебната палата в София, организиран от инициативата „Правосъдие за всеки“. Демонстрацията под надслов „Правосъдие без каскет“ е за оставката на главния прокурор Иван Гешев и реформиране на прокуратурата.
 

От неправителствената организация планират и шествие в защита на върховенството на правото, свободата и демокрацията, което ще стигне до сградата на Висшия съдебен съвет.

От 19.00 ч. за 105-та вечер по традиция пред сградата на президентството ще се съберат недоволните от управлението на премиера Бойко Борисов и правителството. Участниците в снощната демонстрация реагираха остро срещу въвеждането на задължително носене на маски на открито от четвъртък. С шествие те стигнаха до ключовото кръстовище на Орлов мост и го блокираха за час, предадоха нашите репортери.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите обвинени за шпионаж във Великобритания не се признаха за виновни

Обвинените петима българи, че са част от руска шпионска мрежа във Великобритания, пледираха пред Централния наказателен съд (Old Bailey) в Лондон, че са невинни. Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова са..

публикувано на 23.03.24 в 09:51

Пясъчен поздрав за Тодоровден

"Посвещаваме това парче на дядовците и всички силни мъже и техните коне" - написа Реми Хогард във фейсбук. Тя и половинката ѝ Пол създадоха поредното си пясъчно произведение на плажната ивица край Бургас. Този път красивата им творба е вдъхновена от..

публикувано на 23.03.24 в 09:35

Няма данни за пострадали българи при терористичното нападение в Москва

По информация на българското посолство в Москва, до този момент няма данни за загинали или пострадали български граждани при терористичното нападение над концертна зала в руската столица. Посолството е в контакт с местните власти, следи ситуацията и е..

публикувано на 23.03.24 в 08:28