Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андон Балтаков поиска СЕМ да прекрати договора му за управление на БНР

Снимка: БГНЕС

Генералният директор на Българското национално радио е внесъл в Съвета за електронни медии искане за предсрочно прекратяване на договора му за управление. Съветът, в лицето на председателката му Бетина Жотева, изрази надежда, че Андон Балтаков ще преосмисли решението си.

В интервю за програма "Хоризонт" на БНР Балтаков заяви, че е изключително възмутен от липсата на управленска воля за промяна в нормативната уредба, която да гарантира независимо и напълно свободно от политически вмешателства обществено радио.

Генералният директор каза, че в доклада на министъра на културата Боил Банов, с който се предлага проект на закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията, е подменен текстът, одобрен от БНР при обсъждането измененията и допълненията в него. 

Основните промени, за които настоява общественото радио, са изключени от внесения текст, но под тях стои одобрението на Генералния директор на БНР, получено преди месец за друг законопроект, обясни Андон Балтаков. Той коментира, че заради този акт министърът на културата Боил Банов би следвало да подаде оставка.

Подробностите - вижте и чуйте ТУК


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В края на седмицата времето остава облачно и дъждовно

В петък , 19 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в София 1°. Облачността ще е значителна, с разкъсвания по поречието на Дунав. По обяд в Рило-Родопската област ще завали. Дъждът до вечерта ще обхване Южна България...

публикувано на 18.04.24 в 20:20

Рисковете за страната идват от образованието, демографията и здравеопазването

10 основни риска пред страната за идната декадапосочва националното експертно проучване, озаглавено "Десет години, десет риска пред България", предава БТА. "Влошаване на системата на образованието“ е водещият риск посочен от допитването...

публикувано на 18.04.24 в 19:50

България днес - 18 април 2024 г.

В „България днес“ на 18 април, Световен ден на радиолюбителите, разговаряме с Виктор Маринов, отдаден на радиото от 1977 г., след това се спираме на конвенционалните форми на журналистиката и въпроса доколко те намират отклик у младата публика в контекста..

публикувано на 18.04.24 в 19:00