Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият проект „Синтезис“ – записан сред тишината на природата

„Летящите номади“

Новият аудио-визуален проект на „Летящите номади“, представени от Даниел и Кристина Ангелови, се нарича „Синтезис“ и е посветен на природата и деликатния ѝ баланс с човечеството.


Мястото, което са избрали за заснемане на първия видеоклип са Западните Родопи – планината, която крие своите тайни от незапомнени времена. Тази земя носи духа на траките, които почитали слънцето и огъня и живеели близо до природата. Известно е, че те извършвали своите обреди, придружени с музика, в тайнствени дъбрави, на скални светилища, пред пламъците на свещени огньове. На едно от тези светилища е записана първата песен от проекта „Синтезис“. Песента се казва ЖАР, създадена за елемента огън, ритъма на сърцето, лятото и топлината, според думите на участниците в дуото.

Музиката изцяло е записана в естествената тишина на природата. „Нашата цел в създаването на природно студио е да възвърнем поне една малка част от връзката на човека с естествената му среда. Каним да се включат и други музиканти, които вярват, че е време да се обединим и да живеем по-осъзнато свързани със Земята. Покажете връзката си с природата и се присъединете към „Синтезис“, като създадете собствено музикално видео сред природата!“, приканват инициаторите на проекта.

Редактор: Албена Безовска

Снимки: Facebook / Flying Nomads


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вокална студия "Дъга" празнува 30 години с концерт

Вокална студия "Дъга" ще изнесе празничен концерт на 30 март  (в Joy Station, Студентски град), посветен на три кръгли годишнини – 30 години от създаването на формацията, 40 години творческа дейност на Снежана Полихронова – Кърнолски и 50 години Дом..

публикувано на 29.03.24 в 10:15

"Лъжи и истини"… Сленг представя ново видео

SLNG (Сленг) е една от групите, дали облик на съвременната българска музика в началото на новото хилядолетие. След загубата на фронтмена Дими Екимов, Сленг се завърнаха в обновен състав – вече над десет години певец в групата е Владимир Михайлов,..

публикувано на 28.03.24 в 09:45

Споделена обич и нова песен в среща на дует ШИК със софийската публика

Дует ШИК има запазено място в сърцата на почитателите на красивата музика със своите мелодични песни, много от тях превърнали се в хитове. Техен автор е Красимир Гюлмезов – утвърден композитор, аранжор, инструменталист и певец. В дует ШИК гласът му се..

публикувано на 26.03.24 в 07:15