Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестите в България продължават

Снимка: БГНЕС

Тази вечер предстои 107-ият протест срещу правителството на Бойко Борисов. Той по традиция се провежда пред президентството в столицата.
 

На снощната демонстрация движеща сила бяха протестиращите студенти от четири столични висши училища, предадоха нашите репортери. Пред сградата на Министерския съвет недоволните положиха дълъг транспарант с надпис „Оставка“. Министерството на финансите беше обстреляно с яйца и домати заради проектобюджета за 2021 г., който повечето протестиращи не одобряват.

След протести на полицаите във Варна и Русе, днес в 12.00 ч. на улицата излизат полицаи от Кърджали. Акцията пред сградата на Областната дирекция на полицията ще е с искане за допълнително възнаграждение за работа на първа линия в битката с коронавируса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С 10% са се повишили цените на жилищата в България за година

През четвъртото тримесечие на 2023 г. цените на жилищата в България са се увеличили с 10.1% в сравнение с четвъртото тримесечие на 2022 г., като 10,5% е ръстът на цените на новите жилища, а 9,8% - на съществуващите. Това показват изнесени днес..

публикувано на 25.03.24 в 16:30

Кирил Петков: Споразумението е причината за провала на преговорите

Лидерите на ПП-ДБ все още не са излезли с официален коментар след решението на предложената за премиер от ГЕРБ Мария Габриел да се откаже от връчения ѝ мандат за съставяне на кабинет, която също така заяви, че ГЕРБ няма да подкрепи друг кабинет...

публикувано на 25.03.24 в 14:52

Мария Габриел оттегля от парламента кандидатурата си за премиер

Номинираната от ГЕРБ за премиерския пост Мария Габриел съобщи на брифинг в неделя, че се отказва от кандидатурата за премиер и в понеделник, 25 март, ще внесе в парламента декларация за отказ от връчения мандат. Според заявеното от Габриел, ГЕРБ няма да..

публикувано на 25.03.24 в 05:45