Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проектобюджетът за 2021 г. е съобразен с условията на пандемия

Снимка: БТА

В тежки времена, когато се натрупва пандемична, социална и икономическа криза, единствено държавата може да помогне, подчерта вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг пред журналисти, предаде БТА. 

Пред медиите, Дончев, заедно със социалния министър Деница Сачева, министъра на образованието Красимир Вълчев, както и с представители от министерствата на финансите, на здравеопазването и на земеделието представиха акцентите на проектобюджета на държавата за 2021 г. 

По думите на вицепремиера държавата прави всичко възможно мерките да са бързи, фокусирани или да стигат до всеки. Дончев цитира данни, според които дори след тегления заем, съотношението дълг - БВП е 23,5 процента. Така, България продължава да бъде с най-нисък дълг сред държавите членки на ЕС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стартира директна нискотарифна авиолиния Истанбул-София

В резултат на колективните усилия на много институции от 1 май 2024 г. стартират директните полети на нискотарифната авиокомпания "Пегасус" между Истанбул и София. Това съобщават във Фейсбук от Посолството на България в Турция. Редовните полети ще..

публикувано на 25.04.24 в 16:15

Миньори блокираха центъра на София срещу либерализацията на тока и съкращенията

Хиляди миньори и енергетици, членове на двата профсъюза КНСБ и КТ "Подкрепа", се събраха на протест в пространството между сградите на Народното събрание и Министерския съвет в София. Протестиращите настояха парламентът да гласува отлагане на..

публикувано на 25.04.24 в 15:08
Ангел Кунчев

Намираме се в началото на национална епидемия от коклюш

Близо 400 случаи на коклюш са регистрирани, намираме се в началото на национална епидемия, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той добави, че само в понеделник и вторник са установени нови 70 болни.  Ангел..

публикувано на 25.04.24 в 11:07