Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затягат противоепидемичните мерки в България

Снимка: архив

Здравният министър проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед, с която се въвеждат нови мерки срещу разпространението на коронавируса.

От 29 октомври до 12 ноември се преустановяват присъствените учебни занятия за учениците в гимназиален етап на образование и за студентите във ВУЗ. Спират също груповите извънкласни дейности и заниманията в присъствена среда. Прекратяват се временно дейностите в центровете за личностно развитие.

Конгресно-конферентните мероприятия, семинарите, изложенияте, а също - театрални изпълнения, концерти и други, могат да се провеждат до 30% заетост на местата в залите. Спортните състезания и мачове се провеждат без публика, с изключение на международния турнир по тенис Sofia Open 2020, където публиката трябва да бъде настанена през две седалки.

Преустановяват се посещенията в нощни клубове, дискотеки и заведения на закрито. Заведенията за хранене на закрито трябва да осигурят дистанция от 1,5 м. Преустановяват се екскурзиите и груповите посещения на туристически обекти.

В пазарите и тържищата се въвеждат правила за дистаниция и еднопосочно движение.

Във връзка с новите ограничения кметът на София Йорданка Фандъкова предложи да се увеличат екипите на полицията и на Столична община, които проверяват за спазването на мерките.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нидерландия провежда разследване за измами с обезщетения от България

Нидерландската служба за данъчно разузнаване и разследване (FIOD) отново разследва организирани измами със социални обезщетения от България, предаде БТА. Отделът "Социални обезщетения" е получил множество сигнали за лица, които неправомерно се..

публикувано на 17.04.24 в 16:05
Станимир Михайлов

Парламентът освободи управителя на Здравната каса

Парламентът освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов. Решението беше взето със 116 гласа "за", "против" - 56 от ПП-ДБ, без въздържали се. Предсрочното прекратяване мандата на Михайлов, гласувано заради..

публикувано на 17.04.24 в 15:42
Снимки: БТА, БГНЕС

Колко ще струва Великденската трапеза на българите тази година

Кажи ми какво имаш на масата, за да ти кажа какво празнуваш. Така шеговито може да погледнем на празничния календар на българина от миналото до днес. Истината е, че трапезата винаги е била много важен елемент от битуването и празнуването ни. Великден..

публикувано на 17.04.24 в 13:30