Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И отвъд музиката ...

Лили Иванова с мил жест към родния си град

Лили Иванова
Снимка: Ани Петрова

Примата на българската популярна музика Лили Иванова дари книги на библиотека при Народно читалище "Св. Св. Кирил и Методий" в родния си град Кубрат, съобщи общинската администрация, цитирана от БТА.

Стотици томове литература от личната колекция на певицата са предоставени на културната институция със заръката читателите и нейните съграждани да се докоснат и запознаят с нови заглавия и с нови тенденции в литературния свят. 

Дарените издания са от различни отрасли на знанието - художествена, светска, справочна, модерна и друга литература. Сред произведенията преобладават биографии на световни лидери и популярни личности като Уинстън Чърчил, Маргарет Тачър, Лейди Даяна, Ангела Меркел, Петър Дънов, Христо Стоичков. Част от книгите са с автограф на певицата.

Произведенията са доставени със съдействието на кмета на Кубрат Алкин Неби, който изказва благодарности към Лили Иванова, подчертавайки нейния безценен принос за общината през годините.

Ръководството на библиотеката също изказа признателност и благодарност за жеста на Лили Иванова – „най-голямото име в българската поп музика“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15