Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест пред централата на партия ВМРО

Снимка: Юзлем Тефикова

Напрежение пред централата на ВМРО е имало в понеделник вечерта по време на 131-ия ден на антиправителствени протести. Недоволни от властта граждани протестирали под прозорците на партията, която е част от управляващата коалиция. Стигнало се е до кратко стълкновение с използване на димки и вода. Протестиращите са били залети с вода от последния етаж на дома на ВМРО.

Полицията е направила оглед на щетите. Вследствие на стълкновението между представителите на ВМРО и протестиращите, стъклената входна врата на централата е счупена. При сблъците полицията е задържала двама души, предава телевизия бТВ и в-к „Труд“. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Откриваме секции в 60 държави за изборите "2 в 1"

За изборите за български и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни, към този етап се планира да бъдат отворени секции в 60 държави, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви местата за..

публикувано на 22.04.24 в 15:08

"Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки" в Нов български университет

До 30 април във фоайето на софийския Нов български университет може да се разгледа изложбата "Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки". Експозицията включва 16 пана със снимки и детски рисунки...

публикувано на 22.04.24 в 14:23
Божана Славкова

Българска поетеса спечели конкурса "Mili Dueli"

Божана Славкова спечели най-големия международен поетичен конкурс "Mili Dueli", като тя е първият български автор, спечелил голямата награда. В 9-тото издание на конкурса участваха 711 автори от 104 страни, като трима българи достигнаха финалните..

публикувано на 22.04.24 в 11:04