Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад сред планиращите зимен туризъм в началото на сезона

Снимка: Венета Николова

Ограниченията заради коронавируса пречат на ранното планиране за зимния сезон. 
Едва 600 000 пълнолетни българи или 11,5% се готвят да ползват някакъв тип туристическа услуга в България през зимния сезон. По същото време на 2019 г. те са били 4 пъти повече. Планиращите зимен курорт в чужбина са 7 пъти по-малко спрямо миналата година и са само десетки хиляди, сочи проучване на „Галъп“ и Националния борд по туризма.

Други 23% или 1,3 млн българи планират да почиват, но по-скоро на гости на роднини и познати, или в частни вили и къщи. 59,5% не планират каквото и да било по отношение на почивка през зимата. Средната планирана сума за зимна почивка сега е 650 евро, а преди година е била 503 евро.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 Георги Дучев

Хотелиерите очакват повече туристи в България през 2024 година

През 2024 година хотелиерите в страната очакват ръст на бизнеса си средно с между 10 и 15%. Това обяви днес във Варна Георги Дучев, председател на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели, като се позова на проведена от..

публикувано на 29.02.24 в 17:11

Остров Св. Анастасия вече посреща туристи и в подводен параклис

Най-новата атракция в района на черноморския ни град Бургас е подводен параклис, в близост до остров Св. Анастасия. Параклисът беше потопен през януари и се намира на около 15 метра дълбочина, предаде euronewsbulgaria. Той е висок около 3 метра, а край..

публикувано на 28.02.24 в 06:30

Бургазлии се насладиха на високите температури на плажа

Топлото време предизвика стотици бургазлии и гости на града да направят първия си плаж за Новата година. В ранния следобед температурата достигна 20 градуса, а на морската вода – 9 градуса. Някои от хората предпочетоха разходката край морския бряг,..

публикувано на 24.02.24 в 16:14