Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова кампания на САЩ в подкрепа на борбата ни срещу Covid-19

| обновено на 21.11.20 в 01:36
„Възстановяваме се заедно”
Снимка: Посолство на САЩ

Посолството на САЩ в България и Фондация „Америка за България“ започнаха кампания срещу разпространението на Covid-19 - „Възстановяваме се заедно” (“Healing Together”). 

В рамките на акцията ще бъдат осигурени допълнителни средства в борбата срещу пандемията в България, става ясно от видео послание, публикувано на уеб страницата на посолството.

"През следващите месеци ще предоставим допълнителна помощ в размер на 1 млн. щатски долара за медицински консумативи и услуги в борбата с COVID-19. Ние сме отдадени на тази битка. Заедно можем да се възстановим и да продължим напред", казва посланик Херо Мустафа.

Първото голямо дарение в кампанията “Healing Together” вече е направено. Предоставени са 7 000 PCR теста на Националния център по заразни и паразитни болести, информират от уеб сайта на инициативата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спиране на валежите и пролетно слънце в сряда

В сряда , 24 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 9°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд над планините ще се заоблачи и на места ще превали.  Максималните температури ще са от 19 до 24°, в столицата 20°...

публикувано на 23.04.24 в 19:35
Снимка: Генерално Консулство Ню Йорк

България, Турция и Сърбия представиха традициите си в Ню Йорк

На събитие, организирано от Генералните консулства на България, Турция и Сърбия в Ню Йорк, бяха представени културите, традициите и възможностите за туризъм в трите балкански държави. Празненството бе домакинствано от генералното консулство на..

публикувано на 23.04.24 в 16:17

Над 60% от хората в България живеят с недостиг на средства за издръжка

Малко над 1450 лв. са необходими на един работещ и живеещ в едночленно семейство, и общо 2616 лв. пък трябват за месечната издръжка за тричленно семейство, какъвто е в момента моделът на повечето от домакинствата в България (двама работещи възрастни и едно..

публикувано на 23.04.24 в 14:45