Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отиде си нашият приятел и колега Димитър Палашев

Димитър Палашев зад звукорежисьорския пулт, средата на 70-те години на миналия век.
Снимка: личен архив

На 80-годишна възраст днес си отиде дългогодишният ни колега - звукорежисьорът от БНР Димитър Палашев, работил и с чуждоезиковите екипи на „Радио България“. 

Димитър Палашев беше ярка творческа личност, един от създателите на Клуб “Родно радио” със значителен принос в събирането и съхраняването на историята на БНР. Наричаше себе си „динозавър”, защото е отдал на слушателите на БНР повече от 40 години от живота си, отначало като звукооператор-монтажист, а после - като звукорежисьор и автор на предавания за филателията. 

„Трябва да се развиваш непрекъснато, за да дадеш на слушателите качествен продукт. Когато съм обучавал колеги, винаги съм им казвал „Качеството на вашата работа трябва да е „6+”, „6” не приемам!”, беше споделил в интервю за Радио България Димитър Палашев

Светъл да е пътят ти, Митко!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Синди Николофски – една албанка с български корени в София

Българите в Албания са признати като национално малцинство през 2017 година, но не разполагаме с официални данни за броя им, тъй като окончателни данни от преброяването на населението през миналата година все още не са публикувани. Немалко албанци с..

публикувано на 10.04.24 в 12:30
Шошана Барух

Бюрек със сирене, айрян и таратор – Шошана и нейната българска закусвалня в Бразилия

Casa Bulgara или Българската къща заема водещо място в кулинарните пътеводители на Сао Паоло – най-големия град в Бразилия с над 12 милиона жители. Закусвалнята съществува от близо половин век на един и същи адрес и е собственост на 75-годишната..

публикувано на 02.04.24 в 11:20

Цветан Найденов – един българин в Шаолин

Той е дете на прехода, роден в края на 1989 година в София. Израснал е с филмите за кунгфу и мистиката на манастира Шаолин в Китай. Пътят му минава през тренировки по айкидо, НАТФИЗ и класа на проф. д-р Александър Илиев, където завършва висшето си..

публикувано на 02.04.24 в 11:15