Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отиде си нашият приятел и колега Димитър Палашев

Димитър Палашев зад звукорежисьорския пулт, средата на 70-те години на миналия век.
Снимка: личен архив

На 80-годишна възраст днес си отиде дългогодишният ни колега - звукорежисьорът от БНР Димитър Палашев, работил и с чуждоезиковите екипи на „Радио България“. 

Димитър Палашев беше ярка творческа личност, един от създателите на Клуб “Родно радио” със значителен принос в събирането и съхраняването на историята на БНР. Наричаше себе си „динозавър”, защото е отдал на слушателите на БНР повече от 40 години от живота си, отначало като звукооператор-монтажист, а после - като звукорежисьор и автор на предавания за филателията. 

„Трябва да се развиваш непрекъснато, за да дадеш на слушателите качествен продукт. Когато съм обучавал колеги, винаги съм им казвал „Качеството на вашата работа трябва да е „6+”, „6” не приемам!”, беше споделил в интервю за Радио България Димитър Палашев

Светъл да е пътят ти, Митко!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитри Никола Пандовски от Корча: "Ние сме българи и нищо друго!"

Редом с историко-географските области Гора и Голо бърдо, с компактно запазено българско население е и югоизточната част на Албания. Макар икономическата миграция в последните години и тук да е оказала негативното си влияние, българите в района на..

публикувано на 04.03.24 в 12:38

Д-р Евгения Вукадинова от Рим – здравеопазването ни е много комерсиализирано и това вреди на имиджа на България

В Италия пристига заедно с приятеля си уж за две седмици, без да подозира, че съдбата има други планове за нея. Днес, 30 години по-късно, д-р Евгения Вукадинова отдавна се е разделила с партньора си, има 24 годишна дъщеря и е все още в Рим, където е..

публикувано на 27.02.24 в 19:55
Славчо Пеев

Отиде си обичаният актьор Славчо Пеев

Почина известният и обичан български актьор и режисьор Славчо (Светослав) Пеев, съобщи директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов. "Благодаря за смислените мигове. Аплодисменти и поклон!", написа Сърменов в профила си във Фейсбук. Славчо Пеев е роден..

публикувано на 27.02.24 в 17:25