Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха Тараклийския университет с плакет на президента

Снимка: БТА

Тараклийският университет "Григорий Цамблак" получи от българския президент Румен Радев плакет "Св. Св Кирил и Методий". Наградата бе връчена на ректора д-р Мария Паслар от българския посланик в Молдова Евгени Стойчев.

Район Тараклия се утвърди като безспорен център на българщината благодарение на активната българска общност“, написа вицепрезидентът Илияна Йотова в поздравителен адрес до научно-практическата конференция "Тараклия като административно-териториален и културен център". Форумът е организиран по повод 80-годишнината на район Тараклия. Районът подписа с община Младост на град Варна споразумение за сътрудничество в образованието, икономиката, туризъм и културата, предаде БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Капачки за бъдеще" с пролетна акция за закупуване на апаратура за детски и неонатологични отделения

Инициативата за събиране на пластмасови капачки, известна като "Капачки за бъдеще" продължава да генерира положителна енергия. Вече няколко години тя показва как един отпадъчен продукт, като пластмасовите капачки от бутилки може да се превърне в..

публикувано на 21.04.24 в 08:25
Българският патриарх Неофит

Заупокойна света литургия по повод 40 дни от смъртта на патриарх Неофит

Днес се навършват 40 дни от смъртта на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, съобщиха от Българската патриаршия. По този повод от 9,00 ч. в столичния митрополитски катедрален храм “Света великомъченица Неделя” ще бъде отслужена..

публикувано на 21.04.24 в 06:00

Дъждовна и хладна неделя

През нощта облачността ще бъде значителна, на отделни места, главно в Югозападна България, ще вали дъжд. Минималните температури ще бъдат предимно между 3° и 8°, в София – около 5°. Утре преди обед ще започне да се развива купеста и..

публикувано на 20.04.24 в 18:30