Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отличиха Тараклийския университет с плакет на президента

Снимка: БТА

Тараклийският университет "Григорий Цамблак" получи от българския президент Румен Радев плакет "Св. Св Кирил и Методий". Наградата бе връчена на ректора д-р Мария Паслар от българския посланик в Молдова Евгени Стойчев.

Район Тараклия се утвърди като безспорен център на българщината благодарение на активната българска общност“, написа вицепрезидентът Илияна Йотова в поздравителен адрес до научно-практическата конференция "Тараклия като административно-териториален и културен център". Форумът е организиран по повод 80-годишнината на район Тараклия. Районът подписа с община Младост на град Варна споразумение за сътрудничество в образованието, икономиката, туризъм и културата, предаде БТА.

Още от категорията

Президентът Румен Радев се срещна с главния мюфтия Мустафа Хаджи

Президентът Румен Радев разговаря с главния мюфтия на мюсюлманското вероизповедание у нас Мустафа Хаджи. На срещата е обсъдено поддържането на мюсюлманските храмове и акредитацията на Висшия ислямски институт, съобщават от пресцентъра на държавния глава...

публикувано на 09.04.21 в 18:00

Хората си отиват, но легендите остават в село Шишенци

Видинското село Шишенци  се намира  в най - северозападната точка на България, само на 5 км от българо-сръбската граница. Според най-старите сведения, то било основано през XIX в. от тетевенчанина Дядо Шишко, с когото се заселили цели родове..

публикувано на 09.04.21 в 11:12

2957 новозаразени с коронавирус

През  последното денонощие са установени 2957 случаи на коронавирус от направените 16 083 тестове, показват данните на Единния информационен портал. Най-много новозаразени има в София – 716, във Варна – 279 и в Пловдив – 234. В болница се намират 10..

публикувано на 09.04.21 в 08:20