Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Информационен ден на МОН и Европейския научноизследователски съвет

Как българските учени могат да кандидатстват за европейски грантове

Снимка: erc.europa.eu

На 23 ноември от 10 до 15:30 часа Mинистерството на образованието и науката и Европейският научноизследователски съвет (European Research Council - ERC) заедно организират виртуален тематичен информационен ден.

Целта на събитието е да насърчи изследователите да кандидатстват за грантове на ERC, като им се предостави точна информация, но също така ги запознае с опита на други учени, които вече са преминали през процеса. От хората, които организират оценките, до успешните български учени, получили грантове, участниците ще имат шанса да опознаят механизма на ERC.

Европейският научноизследователски съвет е водещ компонент на „Хоризонт 2020“, която е Рамковата програма на ЕС за научни изследвания, предаде БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Автобус с българска регистрация катастрофира в Турция, единайсет души са ранени

Единайсет пътници пострадаха в катастрофа с български автобус , съобщи Генералното ни консулство в Одрин. Превозното средство, което е пътувало от Истанбул за Добрич, е излязло от платното, ударило се е в дърво и се е преобърнало вчера на обед на..

публикувано на 20.04.24 в 09:23

Красотата на физиката представят с Ден на отворените врати във Физическия факултет на СУ

Забавни физични експерименти от всички области на физиката, демонстрации на методи за търсене на нови светове в Космоса, необходимите условия за да наречем една планета "близнак на Земята", среща с българските търсачи на екзопланети към катедра..

публикувано на 20.04.24 в 08:10

Велопоход в полза на страдащите от хемофилия се провежда в София, Пловдив и Варна

700 са българите, диагностицирани с хемофилия. От тях 100 са деца. Заболяването обикновено е наследствено, а препоръката към семействата е да изследват новородените си момченца още при раждането. Доскоро се смяташе, че само мъжете могат да бъдат..

публикувано на 20.04.24 в 06:35