Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Резервации в последния момент могат да спасят зимния туристически сезон

Снимка: tourism.government.bg

Има намаление на резервациите, но очакванията са за повече записвания от български и чужди туристи в последния момент, стана ясно след среща на министъра на туризма Марияна Николова с бранша във Велинград. 

Работи се на високо дипломатическо ниво, да не се затворят границите между балканските страни, които са основни пазари за зимния сезон, предаде БТА.

Запазването на високите стандарти за хигиена и безопасност е водещо за реализиране на зимен сезон 2020/2021. 

България трябва да запази зеления печат издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм. Той гарантира, че е безопасна дестинация и спазва стриктно противоепидемичните мерки, е подчертала Николова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София Ленд приютява 7-ото издание на Camping and Caravaning Expo 2024

Най-голямото специализирано изложение за къмпинг туризъм, водни спортове и свободно време на открито се завръща за седми пореден път и то на нова локация - София Ленд . За да приюти събитието, бившият столичен лунапарк отваря врати за първи път, след..

публикувано на 12.04.24 в 05:50
Експонати в сбирката на местното читалище

За добруджанското село Гарван, старата мелница и кои са гребенците

Първото нещо, което прави впечатление в село Гарван са красивите и много добре поддържани къщи в типичния местен добруджански стил. Селото се намира в сърцето на "Житницата на България" недалеч от град Силистра и наброява не повече от 300..

публикувано на 11.04.24 в 10:50
Снимка: Youtube / World Buzz Channel

Японска телевизия популяризира България като туристическа дестинция

Японската телевизия Fuji TV засне епизоди, с които представя България пред японското общество. Снимачният процес е осъществен в сътрудничество с българското посолство в Токио, съобщиха от дипломатическото ни представителство...

публикувано на 09.04.24 в 11:26