Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Резервации в последния момент могат да спасят зимния туристически сезон

Снимка: tourism.government.bg

Има намаление на резервациите, но очакванията са за повече записвания от български и чужди туристи в последния момент, стана ясно след среща на министъра на туризма Марияна Николова с бранша във Велинград. 

Работи се на високо дипломатическо ниво, да не се затворят границите между балканските страни, които са основни пазари за зимния сезон, предаде БТА.

Запазването на високите стандарти за хигиена и безопасност е водещо за реализиране на зимен сезон 2020/2021. 

България трябва да запази зеления печат издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм. Той гарантира, че е безопасна дестинация и спазва стриктно противоепидемичните мерки, е подчертала Николова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Курортите ни са в топ десетката сред германските туристи

България е на 8-мо място при ранните записвания за лятна ваканция на германците през 2024 г. След пандемията с коронавирус, имаше известен отлив на немски туристи от нашите курорти. Сега обаче германците отново са започнали да правят ранни..

публикувано на 16.03.24 в 10:10

Над 200 изложители от 3 континента на "Ваканция и СПА" в София

Най-големият ежегоден форум на туризма у нас ще се състои от 13 до 15 март в Интер Експо Център в София. 40-то издание на "Ваканция & СПА" ще събере на едно място над 200 изложители от три континента – Европа, Азия и Африка. Участниците са от..

публикувано на 12.03.24 в 10:10

Първи къмпинг фестивал Explore the world 2024 в Бургас през април

Черноморският ни град Бургас ще бъде домакин на първото издание на къмпинг фестивала Explore The World 2024. Събитието, което ще се проведе на 27 и 28 април на Морска гара, е насочено към запалените почитатели на почивката на колела. В програмата му са..

публикувано на 12.03.24 в 06:25