Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският бизнес настоява за финансова подкрепа

Снимка: bia-bg.com

Българският бизнес разбира, че с цел запазване живота и здравето на гражданите е необходимо предприемането на ограничителни мерки, каквито предстои да бъдат въведени на 27 ноември. Това заявява в своя позиция Българската стопанска камара, като уточнява, че в други страни, въвеждащи сходни ограничения, се представят и мащабни икономически мерки.
 
От камарата настояват за създаването на Национална програма за подпомагане на българския бизнес, засегнат от ограниченията, която да дава възможност за бързо получаване на компенсации за сметка на държавата. Бизнесът напомня, че 8 месеца след избухване на пандемията и обявяване на извънредно положение в България, все още голяма част от безвъмездните средства не са достигнали до бизнеса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„OMV Petrom“ поема проучването за газ в българската зона на Черно море

Румънска компания „OMV Petrom“, която е част от австрийската OMV изцяло ще оперира офшорния блок "Хан Аспарух". Дружеството поема досегашното участие в концесията за издирване на газ, държано от френската "TotalEnergies“. Информацията е на „OMV Petrom“,..

публикувано на 27.03.24 в 16:05

Кишинев е домакин на Българо-молдовски бизнес форум

Българо-молдовски бизнес форум ще се състои в столицата на Молдова - Кишинев, на 26 и 27 март. На събитието ще бъдат представени актуална информация за икономиките на България и Молдова и секторите с потенциал за развитие на икономическото..

публикувано на 26.03.24 в 06:05

България иска по-висока цена за ядрените реактори предложени на Украйна

Украйна се надява да подпише през юни споразумение за закупуване на два ядрени реактора от България, за да компенсира загубата на окупираната от Русия шестреакторна централа в Запорожие, заяви за Ройтерс ръководителят на украинската компания "Енергоатом"..

публикувано на 23.03.24 в 10:16