Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по историческите въпроси ще заседава на 3 и 4 декември

Снимка: REUTERS

Новото заседание на съвместната българо-македонска комисия по спорните исторически въпроси ще е онлайн на 3 и 4 декември. След ветото на България се засилиха негативните коментари към съвместната експертна комисия по историческите въпроси. Вече има натиск върху комисията да бъдат прекратени разговорите.

Обществото е разочаровано и гневно заради постъпката на България, заявява македонският съпредседател на комисията Драги Георгиев, цитиран от вестник "Слободен печат". Професорът оценява исканията на България като абсолютно неприемливи за македонците. Той смята, че политическата ситуация ще влияе на работата на съвместната историческа комисия, но тя трябва да продължи, предаде БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Живко Коцев

Правителството иска да уволни главния секретар на вътрешното министерство

Правителството предложи на президента Румен Радев да издаде Указ за прекратяване правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев и освобождаването му от длъжност, съобщи правителствената пресслужба...

публикувано на 10.04.24 в 09:10

Служебният министър на отбраната: Битката в Украйна е битка и за нашите национални интереси

"Основният принцип, на който залагам, е надграждане", каза на церемонията по встъпване в длъжност служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и благодари на предшественика си Тодор Тагарев за приноса му в сектора. Той увери, че сред..

публикувано на 09.04.24 в 15:16

Служебното правителство положи клетва в парламента

Президентът Румен Радев подписа указа за назначаване на служебно правителство, предложено от определения за министър-председател Димитър Главчев съгласно ал. 5 на чл. 99 от Конституцията. Държавният глава насрочи за 9 юни 2024 г. изборите за..

публикувано на 09.04.24 в 09:39